CVETNI ZALOGAJI

GardenIn Mama

GardenIn mama
youtube kanal
DO LETA 21.06.2017 12:24 Days

PROBAJTE I VI!

CURRENT MOON

bahove kapi - lična krema

cvetne esencije za ličnu kremu *** bahovim kapima protiv bola

Ovogodišnji praznik mimoza zvanično je otvoren 5. februara karnevalskom povorkom i koncertom grupe Hari Mata Hari. Herceg Novi i kotorski zaliv slaviće proleće i cveće nizom manifestacija, izložbi, ribe i vina do 21.2.2016. kada se program zvanično zatvara velikim sudjenjem i spaljivanjem karnevala uz koncert Petra Grašoa.

Mislim da ova vest zaslužujuje svaku pažnju i dubok naklon. Danska vlada je prelomila – do 2020. godine kompletna poljoprivredna proizvodnja postaje organska! Zvuči neverovatno, ali ova zemlja je već u 2015. godini dala preko 50 miliona evra kako bi podstakla prelaz sa tradicionalne na prirodnu proizvodnju hrane, a glavni cilj je da postanu prva država u svetu koja će proizvoditi samo i jedino organsko voće i povrće. U to ime su napravili akcioni plan koji će malim i velikim farmerima olakšati prelaz i edukovati ih o detaljima, jer su Danci visoko obavešteni i svesni razlika u načinu uzgoja hrane i njihovim posledicama po zdravlje nacije (npr. 97% stanovnika ove države prepoznaje svoj organski brend koji ima zavidan broj godina, broji ih 25). Osim što razmišljaju o zdravlju, odgovorne vlasti (gle, ima i takvih!) vode računa i o novcu, pa su od 2007. godine povećali izvoz organskih proizvoda za čak 200%. A kod nas mažu oči pričama o uskladjivanju sa evropskim standardima, Kodexu alimentarijusu i ostalim “razlozima” uvodjenja GMO...

I evo finala naše vesti iz novembra:
http://gardeninmagazin.net/index.php/skrinja/hot/107-nasa-gaji-cvece-u-svemiru
koja glasi, experiment uspeo, cinija cvetala! Bravo za astronauta Skota Kelija. Mogu da zamislim kolika je bila njegova sreća kada ga je u svom tom skučenom i nezamislivo velikom prostoru obradovao mali, nasmejani cvetić!

praznici

Ovako to rade veliki

Ovih dana se mnogo hvalimo kako nam je ukrašena prestonica. Evo samo jednog segmenta kako se to radi u Engleskoj. Kraljevska botanička bašta "Kew" organizuje božićne dane u okviru svog vrta. A kako je sve dekorisano, kako se uživa kad padne mrak, pa i kako se "uzimaju novci" o kojima naši ključari grada maštaju, možete pogledati ovde:

 

Brilliant Instajoom

The access_token provided is invalid.

na početak

Copyright © 2015. All Rights Reserved.