CVETNI ZALOGAJI

GardenIn Mama

GardenIn mama
youtube kanal
DO LETA 21.06.2017 12:24 Days

PROBAJTE I VI!

CURRENT MOON

bahove kapi - lična krema

cvetne esencije za ličnu kremu *** bahovim kapima protiv bola

Ovogodišnji praznik mimoza zvanično je otvoren 5. februara karnevalskom povorkom i koncertom grupe Hari Mata Hari. Herceg Novi i kotorski zaliv slaviće proleće i cveće nizom manifestacija, izložbi, ribe i vina do 21.2.2016. kada se program zvanično zatvara velikim sudjenjem i spaljivanjem karnevala uz koncert Petra Grašoa.

Mislim da ova vest zaslužujuje svaku pažnju i dubok naklon. Danska vlada je prelomila – do 2020. godine kompletna poljoprivredna proizvodnja postaje organska! Zvuči neverovatno, ali ova zemlja je već u 2015. godini dala preko 50 miliona evra kako bi podstakla prelaz sa tradicionalne na prirodnu proizvodnju hrane, a glavni cilj je da postanu prva država u svetu koja će proizvoditi samo i jedino organsko voće i povrće. U to ime su napravili akcioni plan koji će malim i velikim farmerima olakšati prelaz i edukovati ih o detaljima, jer su Danci visoko obavešteni i svesni razlika u načinu uzgoja hrane i njihovim posledicama po zdravlje nacije (npr. 97% stanovnika ove države prepoznaje svoj organski brend koji ima zavidan broj godina, broji ih 25). Osim što razmišljaju o zdravlju, odgovorne vlasti (gle, ima i takvih!) vode računa i o novcu, pa su od 2007. godine povećali izvoz organskih proizvoda za čak 200%. A kod nas mažu oči pričama o uskladjivanju sa evropskim standardima, Kodexu alimentarijusu i ostalim “razlozima” uvodjenja GMO...

I evo finala naše vesti iz novembra:
http://gardeninmagazin.net/index.php/skrinja/hot/107-nasa-gaji-cvece-u-svemiru
koja glasi, experiment uspeo, cinija cvetala! Bravo za astronauta Skota Kelija. Mogu da zamislim kolika je bila njegova sreća kada ga je u svom tom skučenom i nezamislivo velikom prostoru obradovao mali, nasmejani cvetić!

praznici

Ovako to rade veliki

Ovih dana se mnogo hvalimo kako nam je ukrašena prestonica. Evo samo jednog segmenta kako se to radi u Engleskoj. Kraljevska botanička bašta "Kew" organizuje božićne dane u okviru svog vrta. A kako je sve dekorisano, kako se uživa kad padne mrak, pa i kako se "uzimaju novci" o kojima naši ključari grada maštaju, možete pogledati ovde:

 

Brilliant Instajoom

Error! There is no user with username that you set in Brilliant Instajoom Module. In this version you can use ONLY YOUR username. To show photos from other users please get PRO-version of Brilliant Instajoom.

na početak

Copyright © 2015. All Rights Reserved.