CVETNI ZALOGAJI

GardenIn Mama

GardenIn mama
youtube kanal
DO LETA 21.06.2017 12:24 Days

PROBAJTE I VI!

CURRENT MOON

bahove kapi - lična krema

cvetne esencije za ličnu kremu *** bahovim kapima protiv bola

cvetni tonik

Cvetna voda sa Bahovim kapima

 

Od davnina su poznata blagotvorna dejstva koje ruža ima na kožu. Najlepše žene sveta su svoju lepotu održavale kupkama obogaćenim laticama ruže. Floralna vodica veoma efikasno čisti i hidrira epiderm, podiže tonus i popravlja raspoloženje i predstavlja pravi energetski eliksir za umornu i stresom ugroženu kožu. Osim na lice, delikatna floralna voda može se

nanositi i na kosu, telo, posteljinu...

Oči su ogledalo duše, a lice ogledalo zdravlja

Facijalna dijagnostika je metod koji se primenjuje u biohemijskoj terapiji, terapiji Bahovim cvetnim esencijama, kao i u homeopatiji uopšte. Ne samo lekari, već i “obični” ljudi iz iskustva i literature znaju da se svaka briga, patnja, bol, nervoza, strah, ljutnja... ogleda na licu. Bore, podočnjaci, proširene pore, fleke, ekcemi, mitiseri, čirevi i ostale anomalije kože lica nastaju kao posledica različitih negativnih emotivnih i mentalnih stanja, nezdravih navika i loših radnih i životnih uslova.

Rose Water face mist with Bach Flowers

"la la l'amour" Rose Water face mist u svom sastavu ima prirodni hidrolat ruže nastao procesom destilacije ružinih latica. On predstavlja savršeni koktel sastojaka koji se mogu okarakterisati kao “joga u boci”.

Sastojci: hidrolat ruže, Bahove cvetne esencije (Clematis, Crab Apple, Rock Rose, Impatiens, Star of Bethlehem, Cherry Plum, Holly, White Chestnut, Willow, Olive), prečišćena voda. Efekti: Ružina vodica obogaćena cvetnim remedijama deluje kao astringent (zateže kožu, sužava pore), deluje protivupalno (umiruje crvenilo i alergiju), regeneriše, podmladjuje, osvežava, ima antivirusna svojstva, a blagi cvetni miris deluje antidepresivno, pojačava libido, relaksira.

Bahove cvetne esencije u “la la l'amour” floralnoj vodi

S obzirom da Bahove cvetne esencije “rade” tako što eliminišu negativne efekte navedenih stresora, to je sagledavanje njihovog prisustva i delovanja u “la la l'amour” ružinoj vodici dragocenije.

U današnje vreme prepuno tenzije, grča, borbe za egzistenciju, malo vremena preostaje da se osoba posveti sebi. U takvim uslovima, nežna i osvežavajuća ružina vodica za lice i telo koja sadrži lekovite cvetne esencije po recepturi Dr. Baha predstavlja pravog, ličnog pomagača i prijatelja koji u samo nekoliko sekundi i 2-3 nanošenja rasprskivačem relaksira, osvežava i odmara kožu lica, ali i osobu čini trenutno svežijom, pribranijom i fokusiranijom.

Pojedinačno posmatrano, evo kako deluju i čemu su namenjeni pojedinačni Bahovi cvetni preparati:

Crab Apple je odličan čistač koji dezinfikuje i pročišćava svaku poru i trenutno uklanja potencijalne štetne efekte atmosferskih zagadjivača (čadji, gareži, prašine i drugih čestica kao što su one iz izduvnih gasova, na primer). On je, medju cvetnim remedijama, glavni za detoksikaciju.

Clematis “razbudjuje” i pomaže osobi da se trgne i fokusira, popravlja cirkulaciju i prokrvljenost krvnih sudova, eliminiše eventualnu drhtavicu...

Rock Rose pomaže kod akutnih stanja šoka, užasa i intenzivnog straha, odnosno u svim situacijama kada je osoba lično ili kao posmatrač uključena u različita neprijatna iskustva (sukob u saobraćaju, susret sa agresivnom osobom, neprijatnost na poslu i sl.), a baš kao i kompletna ličnost, tako na svaki od neprijatnih dogadjaja reaguju i pojedinačni organi – srce, pluća, stomak... Naravno, i koža kao najveći organ snažno reaguje promenom boje (bledilo ili crvenilo), znojenjem, drhtanjem, “pečatima”... Cvetne kapi Sunčanice (Rock Rose) smiruju sve navedene simptome i vraćaju poremećenu ravnotežu i funkcionalnost, a koži elastičnost.

Impatiens eliminiše znake napetosti i nervoze sa lica, toliko prisutnih uzročnika stresa u današnje vreme.

Star of Bethlehem uklanja posledice starih trauma, pretrpljenih bolnih iskustava, tuge. Svako od nas je nekad nešto izgubio, a ovaj preparat pomaže da se uklone metabolični otpaci stresa, da se osoba uteši, a sa lica briše skamenjeni, bezizražajni izraz.

Cherry Plum je jedan od ključnih sastojaka ovog mista jer je namenjen tretiranju i prevladavanju besa i iracionalnosti. Svakodnevno smo izloženi brojnim situacijama koje u nama izazivaju buru negativnih emocija, a bes prema drugima, ali i prema sebi vrlo je često uključen u dnevno funkcionisanje čoveka. Osećaj da gubimo kontrolu nad sobom, nerazumni postupci kojih se kasnije stidimo i zbog kojih se kajemo može se transponovati i na našu kožu. Odjednom više ne kontrolišemo mimiku, menja nam se boja, deformiše izraz, po čelu, nosu i bradi pojavljuju se bubuljice. I, iako smo ih svesni, ne možemo ništa da učinimo da ih držimo pod kontrolom. E, tu na scenu stupa Dženarika (Cherry Plum) koja “izludjujuće” manifestacije stavlja pod kontrolu.

Holly je pravi majstor da osećanje mržnje, ljubomore, zavisti, sumnjičavosti pretvori u dijametralno suprotne emocije – ljubav, toleranciju, privlačnost i nežnost. Upravo je Božikovina jedan od najvažnijih cvetnih remedija u borbi sa alergijama, svrabom i drugim agresivnim napadima na kožu, odnosno osobu.

White Chestnut predstavlja glavno oružje u borbi protiv briga, opsedajućih misli i opšeg mentalnog nemira i nespokoja. Kao što je na početku rečeno, svaka briga se polako i neprimetno, vremenom ugravira u lice u vidu dubokih, gorkih bora, a cvetne kapi Belog kestena eliminišu neefikasne i opterećujuće misli i donose mir i tišinu, a time osobu izvlače iz sopstvene zamke stalnog “vrtenja iste ploče u glavi” i omogućavaju joj da nastavi da živi život sa velikim Ž.

Najzad, Olive – pravi mali energetski tonik. Pristalice ove terapije ga nazivaju eliksirom jer uklanja svaki trag umora, neispavanosti i psihofizičke iscrpljenosti. Često je umor nakon nekog angažmana (fizičkog rada ili učenja) uzrok pada koncentracije, odsustva motivacije i zainteresovanosti, ali i razlog gubitka imuniteta, slabe cirkulacije i pojave otoka. Upravo sve navedene simptome veoma efikasno pobedjuje Maslina. Ona, poput energetske bombe vraća elan, snagu, regeneriše umornu i iscrpljenu kožu bez boje i sjaja, a time podmladjuje i čini osobu privlačnijom, a kožu blistavijom i negovanom.

la la l'amour ružine latice se ovih dana beru i destilišu, pa će floralna voda sa Bahovim kapima biti spremna u julu.

 


Brilliant Instajoom

This endpoint has been retired

na početak

Copyright © 2015. All Rights Reserved.