CVETNI ZALOGAJI

GardenIn Mama

GardenIn mama
youtube kanal
DO LETA 21.06.2017 12:24 Days

PROBAJTE I VI!

CURRENT MOON

bahove kapi - lična krema

cvetne esencije za ličnu kremu *** bahovim kapima protiv bola

cvet6laticatop forma

Cvetna dijeta

Kada sam prvi put čula za cvetnu dijetu pomislila sam, logično, da se sastoji od konzumiranja cveća, tim pre što i sama eksperimentišem sa jestivim laticama (knjiga recepata „Cvetni zalogaji“). Medjutim, autorka ove floralne dijete, Švedjanka Ana Johanson,

imala je nešto sasvim drugo na umu. Ona je iskoristila romantično ime za ne tako romantičnu dijetu. Naime, ideja se sastoji u tome da tretman skidanja kilograma traje 6 dana, da se svakog dana smenjuju namirnice bogate proteinima i ugljenim hidratima, a da se sve vizuelno predstavi u formi jednostavnog cveta sa šest latica (po jedna latica za svaki dan dijete). I ta cvetna šema je jedino u ovoj dijeti što ima veze sa cvećem.

Primena cvetne dijete

Svaka osoba koja želi da oslabi treba da nacrta cvet koji ima jasno definisanih šest latica.

cvet6laticaUnutar svake latice se upiše naziv ili nacrta predstavnik hrane/namirnica za taj dan.

To su:

prvi dan,odnosno prva latica ­ riba,

drugi dan/druga latica ­ povrće,

treći dan/treća latica ­ piletina,

četvrti dan/četvrta latica ­ žitarice,

peti dan/peta latica mlečni proizvodi, pre svega ­ sir i najzad

šesti dan, odnosno šesta latica ­ voće.

Vrlo je važno da se poštuje režim dijete, odnosno dnevni redosled, tj. sled namirnica jer ovaj jednoličan unos različitih vrsta nutrijenata obezbedjuje poigravanje sopstvenim organizmom, koji zbunjen, počinje da radi i troši sopstvene rezerve masti. Prema rečima autora cvetne dijete, gubitak kilograma se oseća od prvog dana. Dakle, još jednom da ponovim. Da bi cvetna dijeta delovala, strogo se poštuje redosled unosa namirnica po danima, a suština je da se jednog dana unosi samo jedna vrsta namirnica, drugog druga, itd.

Ad1. Nije važno da li se prvog dana konzumira barena, pečena ili grilovana riba, kao što nije važno ni koja vrsta ribe se unosi jer će ovo uspavati telo koje će dobiti značajne količine omega 3 masnih kiselina i dosta belančevina, a malo kalorija.

Ad2. Sledećeg dana se unosi samo povrće, opet dinstano, presno ili grilovano, po ukusu, a kako to neće obezbediti dovoljno energije, organizam će pokrenuti trošenje sopstvenih zaliha masti, što rezultira smanjenjem telesne težine.

Ad3. Treći dan je dan za proteine koji se nalaze u piletini. S obzirom da organizam vapi za ugljenim hidratima, crpeće ih iz svojih nagomilanih rezervi.

Ad4. Najzad dan za žitarice i to u bilo kojoj formi, kroz brašno, odnosno hleb ili semenke. Dozvoljena je i upotreba kvasca, pa se može spremiti divan domaći hleb i ceo dan uživati u grickanju.

Ad5. Dan za sir i unos mineralnih materija i proteina.

Ad6. Poslednji dan dijete je rezervisan za voće i voćne sokove bez dodatog šećera.

Napomena: svakog dana je za pripremu obroka dozvoljeno korišćenje blagih začina i umerene količine soli i ulja kojima se začinjava svaka od primarnih dnevnih namirnica. Šećer nije dozvoljen tokom trajanja cvetne dijete! Telo se ovih šest dana hidrira vodom i zelenim odnosno crnim čajem, a petog mlekom i šestog dana sokovima. I to je to.

Da se vratim na cvet i latice. Na kraju svakog dana otkine se latica predvidjena za taj dan dok ne„uvene“ i poslednji deo cveta. Izmedju dve kure mršavljenja ne mora se praviti pauza, već se odmah može iscrtati novi cvetni patern i krenuti sa novim ciklusom dijete.


Brilliant Instajoom

The access_token provided is invalid.

na početak

Copyright © 2015. All Rights Reserved.