CVETNI ZALOGAJI

GardenIn Mama

GardenIn mama
youtube kanal
DO LETA 21.06.2017 12:24 Days

PROBAJTE I VI!

CURRENT MOON

bahove kapi - lična krema

cvetne esencije za ličnu kremu *** bahovim kapima protiv bola

sejanje4

eko korekt

Reciklirane saksije

 

Pre nego što se na pijacama pojavi rasad cveća i povrća, za sve nestrpljive, kao i one koji imaju uslove (a oni podrazumevaju zastakljenu terasu ili u optimalnom slučaju plastenik odnosno staklenik) već je vreme da izvuku kutijice sa prošlogodišnjim semenjem ili da do istih dodju kupovinom

.


Elem, kako je semenja puno, a red je pomalo i uštedeti, valja se setiti ideje o kojoj sam svojevremeno pisala i rolnama toalet papira kao razgradivoj saksiji. Osim toga, za setvu se mogu koristiti namenske tresetne biorazgradive saksije.

 

sejanje1
Takodje, odlično mesto za sejanje cveća i povrća može biti i obična kutija za jaja. Još ako se tu nadje i nova ambalaža za Milka čokoladna jaja (ljubičasta kutija) onda je dobijena i lepa, a ne samo korisna saksijica.

sejanje2
Kada se semenke stave na mešavinu komposta i zemlje,

sejanje3 treba ih blago utisnuti i prekriti tankim slojem supstrata, a onda pažljivo, svakodnevno orošavati jer bi zalivanje podiglo i supstrat i seme i upropastilo pokušaj.

sejanje5Odozgo se može staviti providna folija ili staklo, kako bi se semenu obezbedila stalna temperatura (22-25 stepeni) neophodna da krene klijanje. Ono što je najbolje, kada biljka malo ojača, a vreme u aprilu bude stabilno, cela saksija sa rasadom se sadi u baštensku zemlju.

 


Brilliant Instajoom

Error! There is no user with username that you set in Brilliant Instajoom Module. In this version you can use ONLY YOUR username. To show photos from other users please get PRO-version of Brilliant Instajoom.

na početak

Copyright © 2015. All Rights Reserved.