CVETNI ZALOGAJI

GardenIn Mama

GardenIn mama
youtube kanal
DO LETA 21.06.2017 12:24 Days

PROBAJTE I VI!

CURRENT MOON

bahove kapi - lična krema

cvetne esencije za ličnu kremu *** bahovim kapima protiv bola

giftpapirprva

Ideje za NG

Pokloni za baštovana


Zatvaramo još jedan krug i slavimo što smo još tu, godinu dana stariji, malo mudriji i znatno iskusniji u uzgajanju biljaka. Jedna od lepih stvari koja prati novogodišnje i božićne praznike su definitivno pokloni! I kao i svake godine, tako i ove imam par favorita.

1.Knjiga “Heirloom harvest”, Amy Goldman kao podsetnik i vodič kroz stare sorte voća i povrća. Cena za tvrd povez 50 USD, elektronska verzija nešto povoljnija.

giftknjiga Hvala Amazonu što postoji i hvala novim tehnologijama koje omogućavaju čitanje e-knjiga posle samo par sekundi od uplate...

2.Fenomenalni ekološki uvijači, papiri stigli direktno iz Londona, iz firme “Eden's paper”,

giftpapir5koji uveseljavaju ljubitelje povrća, što slikom, što semenom. Naime, divno je što ovaj papir usreći primaoca dva puta. Prvo dizajnom crteža na omotu

giftpapir1

giftpapir3 i glavnim poklonom, a onda na kraju i činjenicom da kad se papir skine i poklon odvije, taj isti papir ide u zemlju i iz njega nedugo potom niče pregršt biljčica koje su krasile lice omota.

giftpapir4 Kakav plezir za jednog povrtara-baštovana. Pakovanje od 5 omota, plus dostava u Srbiju koštaju 20 funti. I ne čeka se dugo, nekih 7 do 10 dana...

3.Drvene olovke koje sa strane suprotne grafitnom srcu imaju umesto gumice, rezervoar sa odabranim vrstama začinskog bilja (origano, menta, žalfija, ruzmarin...),

giftolovka1

giftolovka2pa kad se potroše, samo se okrenu i ubodu u saksiju. I za par nedelja zemlja oživi mirisnim izdancima. Ovaj poklončić za celu porodicu se može naći na gotovo svim “jačim” svetskim internet šopovima. Prosečna cena je oko 17 dolara.

4.Simpatična, stilizovana, papirna jelkica, koja opet u sebi krije seme pravog četinara.

giftjelka1Ovo je poklon za male i one nešto starije koji imaju godine pred sobom da gledaju kako njihovo buduće drvo raste...

5.Kineske olovčice, tj. flomasteri koji se smeše u fluo bojama svojim veselim smajli cvetnim glavicama.

giftkina1Neke od njih, kao ove ružice, još i mirišu, pa je i zabava veća.

giftkina3 Inače, ove ljupke kič olovke se u bloku 70 prodaju u pakovanju od 12 komada i koštaju 300 dinara, a poredjenja radi, jedan takav flomaster dizajniran kao vlat trave (na slici ispod) sam u Vulkanu platila 320 dinara.

giftkina2 Bez komentara!

6.Jamajčanska Blue Mountain Coffee, koju sam neizostavno morala da naručim nakon skorašnjeg degustiranja i podsećanja na božanski ukus na božićnom bazaru prvih dama.

giftkafa Želela sam da prvi januar otpočne neverovatnim mirisom najbolje kafe na svetu (Kopi Luwak ne računam, ne toliko zbog bezobrazne cene, koliko zbog čitave procedure dobijanja, fermentacije u utrobi životinje i izbacivanja u vidu izmeta, pa tek onda pakovanja i kuvanja. Kako uživati u tome? Što bi Englezi rekli, it's not my cup of tea...). Medjutim, iako je kafa stigla u Srbiju, još nije puštena kroz carinske formalnosti. Ja čekam, ali teško da ću baš prvog dana 2016. uživati u jednom od omiljenih mi mirisa... Možda stigne do Božića?

Sve u svemu, skromne željice i štednja kad su novogodišnji pokloni u pitanju, ali to ni malo ne umanjuje radost koju ovi jednostavni darovi izazivaju. Naročito ako se podele sa nekim koga volite... Da li se i vama dopadaju?

Srećno!


Brilliant Instajoom

The access_token provided is invalid.

na početak

Copyright © 2015. All Rights Reserved.